EN
Back to top hospitalpulmed.bg

ДКЦ „Пълмед“ с експресен PCR тест за COVID-19 с резултат до 30мин.

Експресен PCR тест за COVID-19 с резултат до 30мин Експресен PCR тест за COVID-19 с резултат до 30мин Експресен PCR тест за COVID-19 с резултат до 30мин
Експресен PCR тест за COVID-19 с резултат до 30мин

Лабораторията на Университетски медицински комплекс „Пълмед“, която е определена за потвърждаваща при изследване на пациенти с COVID-19, за първи път в България въвежда чрез последно поколение апаратура супер експресен RT-PCR тест с резултат до 30 минути.


Апаратурата, която стартира работа от понеделник - 15 ноември, се нарича „VITA PCR”. Тя е производство на водещата, световно известна компания „CREDO diagnostics“ и е единствената към момента  у нас.

 

Новата платформа се използва както за по-бързо получаване на резултати при суспектни пациенти, които например се приемат за лечение в болница, така и за тестване на амбулаторни лица.  

Фирмата вносител за България “Биомед” изтъква, че апаратурата функционира в областната болница в Ratzeburg-Mölln, Германия, където е представена на Германския министър на здравеопазването Jens Spahn.

 

*При технологична и организационна натовареност резултатите от изследването с новата апаратура може да бъдат готови и до 2 часа и се получават според реда на взетите проби.

**Пробата се взима от назофарингeален секрет (от носа)

***Взетите проби след 18:00ч. ще бъдат с резултат от 8:00 до 9:00ч. на следващия ден!

 

Експресен PCR тест за COVID-19 с резултат до 30мин. в ДКЦ „Пълмед“ може да се извърши само с предварително записване на час на тел. +35932 607 300 или онлайн през системата на Superdoc.bg

 

Цена на теста: 150лв.

 Нова преференциална цена от 1 април 2022г.: 120лв.