EN
Back to top hospitalpulmed.bg

ДКЦ "Пълмед" обяви безплатни прегледи за пост-ковид симптоми

ДКЦ ДКЦ ДКЦ
ДКЦ

12.2.2021

 

ДКЦ „Пълмед“ стартира кампания за безплатни прегледи на пациенти след преболедувана Covid-19 инфекция. Прегледите започват от 15 февруари и ще се извършват след предварително записване.

 

 

Пред Радио Пловдив заместник-управителят на ДКЦ „Пълмед“ доктор Екатерина Петкова заяви, че кампанията се прави, тъй като се наблюдава повишаване на честотата на пост ковид усложненията.

 

„Именно това ни мотивира да инициираме тази безвъзмездна кампания, като чрез нея предлагаме на пациентите интердисциплинаред подход за оценка на здравния им статус след прекарана ковид инфекция и индивидуален подход при лечението на всяко едно усложнение“, заяви доктор Петкова.

 

Безплатните прегледи ще се извършват от водещи специалисти в областта на кардиологията, пулмологията, неврологията, физиотерапията, ендокринологията и др. На разположение ще бъде и психолог с богат опит в областта на клиничната психология.

 

„Включихме и психолог, защото много хора имат нужда поне от една психологична консултация след понесена такава инфекция, защото пораженията и върху психиката не са никак малко. Това се отразява и в тази насока“, обясни доктор Петкова.

 

Желаещите да се запишат за безплатни прегледи след прекаран Covid-19 могат да направят това на телефон 032 607 300. В кампанията могат да се включат пациенти, без значение дали са здравноосигурени или не, които са се лекували от коронавирус. Те трябва да предоставят единствено документ, удостоверяващ, че са прекарали Covid-19 инфекция – резултат от PCR или бърз антигенен тест, преглед от специалист, епикриза след изписване от болнично заведение и др. Не се допускат пациенти за преглед в рамките на карантинния период.