EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Mайки-лекари и медици на пост в името на здравето

В продължение на рубриката ни "Mайки-лекари и медици на пост в името на здравето", този път  ви представяме медицински лаборанти от една от най-натоварените структури в медицински комплекс "Пълмед"- Клинична лаборатория. Освен отдадеността и любовта към професията и двете казват, че са намерили своето място и практикуват работата си с удоволствие. Как съвместяват натовареното си професионално ежедневие с майчинството разказват Надя Шкодрова, старши лаборант на Клинична лаборатория на медицински комплекс „Пълмед“ и Лиляна Богданова, лаборант на Клинична лаборатория на медицински комплекс „Пълмед“


Надя Шкодрова, старши лаборант на Клинична лаборатория на медицински комплекс „Пълмед“

„Обичам професията си и се чувствам на място. Поддържах непрекъсната връзка с екипа по време на отпуска ми по майчинство, така че след 2г. когато се завърнах на работа в Лабораторията, бях запозната с всичко, което се е случвало. Най-много ми липсваше работата и контакта ми с пациенти, тъй като от 20г. упражнявам професията на лаборант и винаги работата за мен е била удоволствие“. Това коментира Надя Шкодрова, старшият лаборант на Клиничната лаборатория на медицински комплекс „Пълмед“. Тя работи в „Пълмед“ от 8 години като от месец заема позицията на старши лаборант в една от най-натоварените структури.

Казва, че днес има повече отговорности от преди, но това не я плаши. Поддържа близки отношения с екипа на Лабораторията, който е съставен предимно от млади хора и разчитат един на друг.

„С годините мога да кажа, че успяхме да изградим както доверие между колегите в самата Лаборатория, но и с екипите на Клиниките и отделенията в лечебното заведение. За мен балансът между професионален и личен живот е важен и смятам, че се справям добре в разпределянето на времето и вниманието ми върху служебните задължения и семейството“.

 

Лиляна Богданова, лаборант на Клинична лаборатория на медицински комплекс „Пълмед“

„Обичам и съм отдадена на работата си. Не съжалявам, че преди време избрах професията на клиничен лаборант, защото обичам да се грижа за здравето на хората. Няма майка, която да каже, че работата не й е липсвала по време на майчинството, и аз самата съм част от тези майки, въпреки че се върнах след 2-рата година. Част съм от екипа на Клинична лаборатория на „Пълмед“ от 1 година, но считам, че съм намерила своето място. Свикнала съм на професионалното „темпо“ и винаги съм работила в структури с динамика“. Това коментира Лиляна Богданова, лаборант в Клинична лаборатория на медицински комплекс „Пълмед“. И допълва, че търси баланса в личния си и професионален живот, тъй като не може да разчита на помощта на баби и дядовци за отглеждането на детето си. Именно и това я мотивира не да спре професионалния си устрем, а напротив. От следващия месец Лиляна ще бъде част от екипа на Лабораторията по трансфузионна хематология в лечебното заведение.