EN
Back to top hospitalpulmed.bg

„Пълмед“ и Фондация „Една от 8“ с информационен стелаж „Близо до теб“ в подкрепа на жени с рак на гърдата

Вече 9 години фондация „Една от 8“ развива своята програма „Близо до теб“ за практическа подкрепа на жени с диагноза рака на гърдата. От 2021 г. година програмата се осъществява и в редица болници в страната. Щастливи сме да съобщим, че медицински комплекс „Пълмед“ се включва като партньор и позиционира специално изработен стелаж с информационни брошури на теми важни за пациентите в Отделението по медицинска онкология в лечебното заведение. В Кабинета по мамография в ДКЦ „Пълмед“ жените дошли на профилактичен преглед ще получат брошурата на „Една от 8“ за важността на редовните мамологични прегледи.

 

До момента Фондацията има издадени 14 информационни брошури за пациенти с онкологични заболявания и в частност жените с рак на гърдата, които им помагат да разберат диагнозата, да се справят със страничните ефекти на лечението и да продължат живота си пълноценно.

 

На стелажа на „Една от 8“ „Близо до теб“ в медицински комплекс „Пълмед“ дамите с диагноза ще намерят информационни брошури с полезна информация като:

-упражнения за раздвижване след операция при рак на гърдата

-наръчник за правилно хранене

-ръководство относно епикризата и хистологичното изследване при рак на гърдата

- специализирани брошури, даващи подробна информация за това какво е лимфедем и химиотерапия

-информационни материали за цялостната дейност в подкрепа на жените с диагноза „Рак“ на фондация „Една от 8“.

 

„Радваме се, че можем да сме част от усилията на Фондацията за по-добрата информираност на пациентките относно методите за диагностика и лечение на рака на гърдата. Всъщност усилията ни са общи, тъй като всеки ден нашите специалисти чрез своята работа, безплатни скринингови кампании и дейност оказват подкрепа на дамите, засегнати от тази диагноза. Осъзнаваме и колко е нужно, за да може заболяването да бъде хванато в по-ранен етап и да има по-добра прогноза, дамите да бъдат приканвани да провеждат профилактични прегледи. Ето защо и „Пълмед“ целенасочено провежда социално-отговорни кампании популяризиращи ползите от профилактиката и организира различни безплатни кампании с прегледи от своите специалисти. Щастливи сме, че заедно с „Една от 8“ чрез информационните брошури можем да помогнем и на дамите, които вече са с поставена диагноза като подпомогнем тяхната информираност какво да правят и след това“, коментира д-р Екатерина Петкова, управител на ДКЦ „Пълмед“.