EN
Back to top hospitalpulmed.bg

„Пълмед“ поздравява Медицинския колеж за 80-годишнината от основаването на училището за милосърдни сестри

Вълнуващо тържество по случай 80-годишнината от основаването на училището за милосърдни сестри „Княгиня Мария-Луиза“ в Пловдив, чийто наследник е днешният Медицински колеж, и 50 години от откриването на сградата на колежа, се състоя в града под тепетата на 20 октомври. Събитието, на което домакин бяха доц. Даниела Танева – ръководител на Катедрата по сестрински грижи и доц. Мария Божкова – директор на Медицинския колеж,  се проведе  в Аула Магна на Факултета по дентална медицина при МУ-Пловдив. 

 

На празничната церемония присъстваха преподаватели и студенти, официални гости, академичното ръководство на университета, дългогодишни ръководители на колежа и катедрата по сестрински грижи, директори на болници, главни медицински сестри, специалисти по здравни грижи, възпитаници на колежа.

 

По време на тържественото събития бяха представени интересни факти от 80-годишната история и бяха връчени плакети за дългогодишна дейност и принос за развитието и утвърждаването на специалността.

 

В рамките на честването беше представено дефиле на тема „Еволюция  на сестринската униформа“, изпълнено от студенти от Катедрата по сестрински грижи, както и тематичната изложба на „Музея на Медицината“.

 

От името на УМБАЛ „Пълмед“, д-р Цветанка Лепарова, управител на УМБАЛ "Пълмед" и Петрана Костадинова, главна медицинска сестра на УМБАЛ "Пълмед поднесоха цветя и поздравителен адрес по време на тържеството.

 

„Най-силното доказателство за професионалните успехи на Медицинския колеж  и на Катедрата по сестрински грижи, за техния принос и значимост са именно резултатите, постигнати през тези години с обучените хиляди висококвалифицирани медицински кадри.

 

За УМБАЛ „Пълмед“, която е практическа обучителна база за Медицинския колеж е чест и удоволствие да работим заедно и да развиваме все повече нашето ползотворно партньорство“, пише в поздравителния адрес д-р Лепарова.