EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Зам.-кметът на Пловдив инж. Анести Тимчев и Фондация "За нашите деца" празнува 1 юни с пациентите от детското отделение на УМБАЛ „Пълмед“

Екипът на отделението отбеляза и 12г. от създаването си

Специален двоен празник отпразнуваха днес в Международния ден на детето малките пациенти и екипът на Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“ заедно с инж. Анести Тимчев- зам.-кмет на гр. Пловдив по направление „Екология и здравеопазване“ и патрон на събитието, Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца“, както и партньори и приятели, работещи от дълги години с екипа на „Пълмед“.

 

Куклено шоу, много балони и специални подаръци, бяха част от изненадите, подготвени специално за малките пациенти, които малко преди началото на тържеството бяха превърнати в приказни герои от специално поканен художник, който изрисува личицата им.

 

Отделението по детски болести на университетската болница с началник д-р Таня Данева , днес отбеляза и 12 години от своето откриване.

 

Сред гостите на двойния празник освен ръководството на болницата и отделението в лицето на д-р Цветанка Лепарова-управител на УМБАЛ „Пълмед“ и д-р Екатерина Петкова-управител на ДКЦ „Пълмед“, бяха родителите на малчуганите, лекуващи се в момента в него. 

„Честит двоен празник на екипа на Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“: Мeждународен ден на детето -празник на всички техни малки пациенти и 12 години от началото на тяхната дейност. Да сте здрави, желая ви лични и професионални успехи, и занапред, както досега с такава любов да се грижите за вашите пациенти. Благодаря ви, че с много любов и с подкрепата на фондация „За Нашите Деца“ и други организации се грижите за бързото оздравяване на малките пациенти.“, коментира управителят на лечебното заведение д-р Цветанка Лепарова.


Инж. Анести Тимчев, зам.-кмет на гр. Пловдив по направление „Екология и здравеопазване“ поздрави всички деца по случай 1 юни и от името на кмета на града Здравко Димитров, който в момента се лекува в УМБАЛ „Пълмед“ след операция.

 

„Радвайте се, че имате прекрасни деца, радвайте се, че животът ви е срещнал с добри хора, радвайте се, че можете да им дадете и любов, и прегръдка, и всички останало, от което те имат нужда. Радвайте се, че животът ви среща с такива прекрасни хора като Ваня Шалапатова и екипа й. Такива хора не се срещат всеки ден. Добрите идеи на фондацията чрез нас трябва да станат добри идеи на обществото. Децата трябва да бъдат основната ни грижа. Защото животът след нас, зависи от това, което им дадем сега. Защото сме длъжни да им дадем възможности да се развиват. Нашите деца ще занесат в бъдещето това, което им дадем, ако им дадем любов, ще занесат любов. Бъдете здрави, весели, щастливи! Имайте късмет и добри хора около вас!“, обърна се към децата и родителите инж. Анести Тимчев.

 

 „Честит празник, мили деца! За мен вълнението днес е голямо, защото виждам прегърнати от майките си деца. Благодаря ви това, че се грижите и обичате вашите деца. Без вашата обич нашите усилия остават напразни.“, обърна се към децата и родителите им д-р Шалапатова.

 

Тя благодари за доверието на управителя д-р Лепарова и на целия екип на болница „Пълмед“. „Заедно с лекарите специалисти ние трябва да направим всичко възможно при криза в семейство, ние да сме близо до родителите и до децата.

 

Тя подари на Детско отделение рисунка, олицетворяваща живота, щастието и това, че няма граници за доброто когато сме заедно.

 

Тя благодари на община Пловдив за подкрепата за затвърждаването на сътрудничеството между здравната и социалната системи в името на децата.

 

Благодарим и на нашите дългогодишни партньори от Chicco, Plasmon Bulgaria, Bebelan, Nobel pharma, Neopharm, Kendy pharma, Pharmatrade.bg, Хиполенд, Зайо Байо, Амек Тойс, Бела Мама и др.