EN
Back to top hospitalpulmed.bg

ТОП образни диагностици стават част от екипа на УМБАЛ „Пълмед“

Към водещите специалисти в Центъра по образна диагностика на УМБАЛ „Пълмед“, гр.Пловдив се присъединяват топ лекарите от УМБАЛ „Софиямед“ д-р Радослав Петков и д-р Пламен Чупетловски. Те ще надградят опита на екипа като консултанти в структурата и със своята професионална дългогодишна експертиза във столичната университетска болница „Софиямед“ ще обединят усилия с пловдивските специалисти в диагностиката на пациенти, засегнати от COVID-19 и не само.

 

Д-р Радослав Петков оглавява Отделението по образна диагностика в УМБАЛ „Софиямед“ от 2014г. до момента. В периода 2013 – 2017г. е консултиращ рентгенолог в German Hospital, Tirana. От 2004 до 2010г. е старши Асистент по Образна Диагностика в МУ София, а от 1996 до 2004г. е асистент по Образна Диагностика във Второ Рентгеново Отделение на Университетска Болница  “Александровска”. От 2004 до 2010г. е и консултант по MRT в MДЛ “Русев” ООД, а  от 1993 до 1996г. практикува в Университетска болница “Царица Йоанна”, София в Отделение по Спешна образна диагностика. През 2002г. завършва тригодишния цикъл на Европейския Курс по Неврорентгенология. Има публикации в множество български и чуждестранни медицински списания, участие в монографии, участия в национални и международни конгреси, както и повече от 30 заглавия в тях.

 

Д-р Пламен Чупетловски е началник на Образна диагностика в ДКЦ „Софиямед“ от 2014г., работи в медицинския комплекс от 2012г. От 2005-2012г. е Началник отделение „Образна диагностика” към ВМОБР на ВМА-София. От 1991-1994г. работи като лекар-ординатор в отделение по Спешна помощ към МБАЛ “Рахила Ангелова- Перник. От 1994-2000г. е лекар-ординатор в отделение по “Образна диагностика” към МБАЛ “Рахила Ангелова“, гр.Перник. От 2000-2005г. е лекар-ординатор в отделение по образна диагностика към ВМОБР на ВМА - София. Има множество участия в български и междунари конгреси.

 

“Присъединяваме се към екипа на водещата за южна България университетска болница „Пълмед“-част от лечебните заведения от структурата на „Булфарма“, с ентусиазъм, тъй като в динамично развиващата ни се специалност и в условията на пандемия обменът между медицинските кадри е много важен. Поддържаме връзка с нашите колеги от водещи европейски центрове по образна диагностика като по този начин сме в непрекъснат обмен на знания и опит, които с удоволствие ще споделим и с колегите в Пловдив“, коментират двамата специалиста.

 

Началникът на Образна диагностика в УМБАЛ „Пълмед“ д-р Георги Стоилов коментира, че за него е удоволствие и привилегия да работи с толкова изявени в областта на образната диагностика специалисти.