EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“ празнува Деня на детето и 13-ти рожден ден

На 1 юни екипът на Детско отделение в УМБАЛ „Пълмед“ отбеляза с мило тържество своя двоен празник -  Деня на детето и 13-тия си рожден ден.

 

И тази година беше спазена традицията всички хоспитализирани в отделението деца да получат безброй подаръци. На 18-те малчугана от отделението бяха раздадени детски книжки, топки, пъзели, балони и много други игри. А и сладките лакомства бяха в изобилие.

 

За всичко това се бяха погрижили приятели и партньори на отделението - Хиполенд, Нан, Або фарма, Кенди фарма, Неофарма, Сани Комс Зайо Байо, Амек Тойс, ресторант Д-р Шеф. Неофарма оформи и голям колаж със снимки от честванията на различни годишнини на отделението и предостави също две вкусни торти за празника. Написали са и вълнуващо послание: "Ако искате да вървите бързо, отидете сами! Ако искате да отидете далеч, отидете заедно!"

 

Стараем се да направим нашите малки пациенти щастливи и много усмихнати, независимо че са в болница, каза началникът на отделението д-р Таня Данева. Тя също изтъкна, че за 13 години леглата в отделението са двойно повече отколкото в началото, разширила се е и неговата територия. В екипа вече работят лекари от няколко специалности - детски болести, детска пулмология и детска нефрология. 

 

Честит празник на екипа на Детско отделение и на неговите малки пациенти!