EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Изследване за наличие на антитела за COVID-19 по ELISA метод в ДКЦ Пълмед

Лабораторията на ДКЦ „Пълмед“  добавя още един метод на изследване в диагностиката на SARS-CoV-2 (коронавирус COVID-19). Той е за наличие на антитела IgА И IgM, IgG по метода ELISA.
 
Това е качествен метод, определящ количеството на имуноглобулините(антитела) в кръвта.
 
 
Ранните IgA и IgM антитела започват да се образуват около 3-5-и ден от началото на инфекцията като техният пик е на 10-14 ден. Точно тогава е най- вероятният момент, в който могат да бъдат доказани със серологични методи. Този клас антитела се задържат около 1,5- 2 месеца. Те са показател за ранна, остра, активна фаза или възстановяване след инфекция. Изследването им в динамика спомага за определяне на имунния отговор на вече потвърден положителен резултат. Безсимптомните случаи са около 80% от всички заразени, но разпространяващи вируса.
 
 
Късните IgG антитела се изграждат около 14-тия ден, нарастват и достигат своя пик около 25-ия ден, задържат се за по- дълъг интервал от време.
 
Откриването на SARS-CoV-2 IgG  улеснява потвърждаването на COVID -19 инфекцията при пациенти със специфични симптоми, както и случаи, протичащи безсимптомно (по- голямата част от заразените). Изследването им е подходящо за извършване на мониторинг на вече преминала инфекция,  особено що се касае до проследяване на имунния отговор на колективи, клъстери и др. обособени групи.
 
 
За достоверност на серологичния резултат се препоръчва да се изследват двата вида антитела IgA и IgM, и IgG, както и две пациентски проби – една от острата фаза 7-14-ти  ден и една от след преболедуване – от 3 до 4 седмици по-късно.
 
 
Цени:
IgA и IgM-20лв.
IgG-20лв.
 
Пакетна цена:40лв.
 
Резултат до 24 часа
 
 
Заявете своя тест на тел. +35932 607 300