EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Изписаха семейство с коронавирус след 15-дневно интензивно лечение

След две седмици борба за живот, изписаха семейство, заразено с коронавирус в Пловдив. То се е лекувало в специализираното отделение на пловдивска болница.

И двамата са с придружаващи заболявания от артериална хиперторния и диабет

 

Щастлива е развръзката за заразеното семейство, което е минало през най-тежката фаза на лечение. 58-годишната жена е имала остра дихателна недостатъчност и се е наложила интубация. След две тежки седмици в отделението за лечение на коронавирус, тя се връща към живот.

Никола и Йорданка казват, че живеят втори живот. Тя е медицинско лице в спешното отделение на болница "Пълмед". Изолирала се сама, след като се почувствала зле, но заразила и съпруга си.

 

НОВА, Централна емисия Новини

25.4.2020

 

И двамата са с придружаващи заболявания от артериална хипертония и диабет. При жената обаче заболяването протича по-тежко. При пациенти, които дълго време са на апаратна вентилация, рядко се стига до пълно възстановяване, но семейството от Пловдив има късмет.

Излекуваното семейство съветва, ако чувствате неразположение да се самоизолирате и тествате за коронавирус. Въпреки, че са абсолютно изчистени от вируса, двамата ще продължат да бъдат под домашна карантина още 28 дни.

 

“Отделението за пациенти с COVID-19 е разположено в отделна сграда, което гарантира безопасността на всички пациенти, избрали да се лекуват в ДКЦ и болница „Пълмед““, коментира д-р Димитър Димитров, управител на УМБАЛ „Пълмед“.

На територията на целия медицински комплекс се спазват стриктно всички санитарно-хигиенни изисквания и мерки за осигуряването на безопасност на медицински персонал и пациенти, и всички разпореждания и препоръки за това на Регионална здравна инспекция, Министерство на здравеопазването и Националния щаб за борба с коронавируса.