EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Безплатни прегледи и тестуване за алергични кожни заболявания в УМБАЛ "Пълмед"

Центърът по дерматология и алергология към Медицински комплекс "Пълмед", под ръководството на доц. д-р Румяна Янкова, се включва в безплатна кампания за профилактика и лечение на алергични кожни заболявания - екземи и дерматити.

 

От 25.11.2019 г. до 27.11.2019 г. ще се извършва тестуване, а в следващите два дни - отчитане на резултати, консултации, насочване за допълнителни изследвания и планово лечение при необходимост, или препоръки за предпазни мероприятия.

 

За включване в графика за безплатните консултации пациентите няма да имат нужда от направление.


 

Необходимо е единствено предварително записване на тел. 032/607300.

 

Освен безплатните консултации, цел на кампанията е създаване на база данни за честотата на заболеваемост от контактен дерматит, уртикария и атопичен дерматит. Прави се статистика и на най-честите положителни реакции към различните алергени при деца и възрастни, като тези данни са с огромно значение за профилактиката на кожните алергични заболявания.

 

Безплатните прегледи са в рамките на XI-тата Национална кампания за диагностика и профилактика на кожни алергични заболявания.

 

Кампанията се осъществява ежегодно от секцията по дерматоалергология на Българското дерматологично дружество и е в рамките на Европейската инициатива “Healthy skin @t work” за предотвратяване на професионални кожни заболявания, в която участват 30 европейски страни.