EN
Back to top hospitalpulmed.bg

COVID-19: Профилът на пациентите в болница рязко се промени за година

COVID-19: Профилът на пациентите в болница рязко се промени за година COVID-19: Профилът на пациентите в болница рязко се промени за година COVID-19: Профилът на пациентите в болница рязко се промени за година
COVID-19: Профилът на пациентите в болница рязко се промени за година
Постъпилите в лечебни заведения са основно възрастни хора
 
NOVANEWS
11.11.2021
 
Открояват се две диференцирани възрастови групи на пациентите с COVID инфекция. Едната група са много млади пациенти на възраст от 18 до 29 години, без поставена ваксина, както и бременни жени. Другата- възрастни пациенти над 65 години, които са и две трети от приетите в болница. Това каза началникът на COVID отделение в частна пловдивска болница д-р Любомир Сапунджиев. По думите му голяма част от приетите пациенти са без поставена ваксина. 
 

"От 780 пациенти, преминали през отделението, откакто аз съм негов началник, около седем пациенти са с непълен курс поставени ваксини. Доминиращата възраст на лежащите  в нашето отделение са 70-80-годиишни", обясни д-р Сапунджиев.

 

Към момента има само две свободни легла в COVID отделението от общо 48 такива. Осем от тях за разпределени за педиатричното отделение, 16 са предназначени за интензивни грижи, коментира още началникът.