EN
Back to top hospitalpulmed.bg

ДКЦ „Пълмед“ с безплатни прегледи за преболедували COVID-19

ДКЦ „Пълмед“ с безплатни прегледи за преболедували COVID-19 ДКЦ „Пълмед“ с безплатни прегледи за преболедували COVID-19 ДКЦ „Пълмед“ с безплатни прегледи за преболедували COVID-19
ДКЦ „Пълмед“ с безплатни прегледи за преболедували COVID-19

ДКЦ „Пълмед“, гр. Пловдив, част от университетски медицински комплекс „Пълмед“ стартира кампания за безплатни прегледи на пациенти след преболедувана COVID-19 инфекция.

 

в.Марица

https://www.marica.bg/plovdiv/zdraveopazvane/dkc-palmed-s-bezplatni-pregledi-za-preboleduvali-covid-19

12.2.2021

 

Кампанията започва на 15-ти февруари. Прегледите ще се извършват от водещи специалисти в областта на кардиологията, пулмологията, неврологията, физиотерапията, ендокринологията и др. На разположение на пациентите ще бъде и психолог с богат опит в областта на клиничната психология.

 

Прегледите се извършват с предварително записване на тел. 032 607 300 в работни дни от 8:00 до 16:00ч.

 

В кампанията могат да се включат пациенти, без значение дали са здравноосигурени или не, лекували се от COVID-19 инфекция в УМБАЛ „Пълмед“ или други лечебни заведения, при които има наличие на остатъчни симптоми след прекараната инфекция. За осъществяване на безплатните прегледи е необходимо да носят единствено документ, удостоверяващ, че са прекарали COVID-19 инфекция (резултат от PCR или бърз антигенен тест, преглед от специалист, епикриза след изписване от болнично заведение и др). Не се допускат пациенти за преглед в рамките на карантинния период.

 

При необходимост и при наличие на индикации, на пациентите ще бъдат давани препоръки за допълнителни лабораторни и образни изследвания, както и за прегледи от други специалисти. При нужда, пациентите ще получат предписания за специализирана терапия в домашна среда или, при нужда – хоспитализация, според вида и тежестта на усложнението. 

 

„Професионалната експертиза на специалистите от университетски медицински комплекс „Пълмед“, които са едни от водещите за южна България и страната, показа, че тенденцията за повишаване на честотата на пост ковид усложненията се задълбочава. Именно това ни мотивира  да инициираме тази безвъзмездна кампания, като чрез нея предлагаме на нашите пациенти интердисциплинарен подход за оценка на здравния им статус след прекараната COVID-19 инфекция и индивидуален подход при лечението на всяко едно неговото усложнение, даващо отражение върху здравето на пациента. На всеки един ще бъде предложен оптимален диагностичен подход, като по този начин се стремим да намалим тежестта на усложненията и да подобрим качеството на живот“, коментира д-р Екатерина Петкова, зам.-управител на ДКЦ „Пълмед“.