EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Топ кардиолог, завърнал се от Германия става част от екипа на УМБАЛ „Пълмед“

Топ кардиолог, завърнал се от Германия става част от екипа на УМБАЛ „Пълмед“ Топ кардиолог, завърнал се от Германия става част от екипа на УМБАЛ „Пълмед“ Топ кардиолог, завърнал се от Германия става част от екипа на УМБАЛ „Пълмед“
Топ кардиолог, завърнал се от Германия става част от екипа на УМБАЛ „Пълмед“

в. Телеграф  Стр. 11

12.1.2021


Известният инвазивен кардиолог, практикувал над 10г. в Германия д-р Владимир Иванов се присъединява към екипа на Отделението по кардиология на УМБАЛ „Пълмед“, гр. Пловдив.

Благодарение на своята експертиза и съвместно със своите колеги, той ще надгради опита на Отделението в приложението на съвременните инвазивни методи на лечение на сърдечно-съдовите заболявания чрез интервенционални процедури.

За присъединяването си към УМБАЛ „Пълмед“ д-р Иванов споделя, че за него е чест да бъде част от екипа на едно от водещите звена за инвазивна кардиология в южна България и модерно лечебно заведение, каквото е университетската болница.

„Специалността в България е на добро европейско ниво, а българските кардиолози в много отношения не отстъпват на немските. Нашите специалисти се интересуват от новостите, посещават международни конгреси, също се дава възможност за обучение в чужбина. Надявам се чрез натрупания от мен опит в чужбина и у нас да успея да се наложа на новото място и да оправдая очакванията на колегите и на пациентите ми. Смятам, че екипът на Отделението по кардиология в УМБАЛ „Пълмед“ е страхотен. Има както опитни специалисти с дългогодишен опит, така и млади и надеждни колеги. Началникът на отделението, д-р Руслан Касабов е един от водещите инвазивни кардиолози в страната и е създал една отлична организация в отделението, в което се работи на едно много високо ниво, което не отстъпва на клиниките в Западна Европа. Сигурен съм, че ще намеря своето място в този екип, ще се сработим отлично и ще сме полезни на нашите пациенти“, коментира д-р Иванов.

Д-р Владимир Иванов е  роден  в Пазарджик. Завършва „Медицина“ през 2007 г. в гр. Есен, Германия, а през 2014 г. завършва успешно специализация по „Вътрешни болести“ и „Кардиология“. Три години по-късно защитава научна степен „доктор по медицина“ в Университета в гр. Бохум. От юни 2008 г. до 2018 г. работи в „Санкт Йозеф Хоспитал“, една от клиниките към Университета в Бохум, където от 2015 г. е старши лекар (т.нар. Oberarzt). От юли 2018г. до февруари 2019г. работи в отделението по инвазивна кардиология на УМБАЛ „Александровска“, гр. София. През март 2019г. се завръща в родния си гр.Пазарджик, където е ръководител на катетеризационната лаборатория към Отделение по кардиология на „МБАЛ - Пазарджик“ до декември 2020г.Присъединява се към екипа на “Пълмед“ през януари 2021г.

Носител е на почетен знак и грамота от РК на БЛС- Пазарджик в категория „Принос за развитието и прилагането на иновативна медицина и уникални техники 2020 г.“

 

Д-р Иванов ще консултира пациенти на кабинет в ДКЦ „Пълмед“ петък от 13:30 до 17:00ч., както и в ДКЦ 1 Пазарджик -понеделник и сряда от 08:00 до 12:30ч. с предварително записване.