EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Масово ваксинират служителите в пловдивска детска градина

Масово ваксинират служителите в пловдивска детска градина Масово ваксинират служителите в пловдивска детска градина Масово ваксинират служителите в пловдивска детска градина
Масово ваксинират служителите в пловдивска детска градина

bntnews.bg

12.8.2021

 

Масова ваксинация на служителите си организира днес ръководството на пловдивската детска градина „Щастливо детство“. Акцията е превантивна предвид увеличаващия се брой на новозаразените в хода на четвъртата ковид вълна.

 

Според директорката на градината Евгения Попиванова 16 от работещите са пожелали да се имунизират с ваксината на „Модерна“. Друга част от служителите вече са ваксинирани или преболедували.

 

Твърд отказ от ваксина до момента са дали едва двама от персонала.

85 процента от обучаващите се в детското заведение са от малцинствени групи. Градината се намира в район „Източен“, в непосредствена близост до квартал „Столипиново“. Именно в този район е най-силен отказът от имунизации. Това е причината единици да са ваксинирани в квартала, въпреки многократните опити на множество специалисти.

В акцията в градината днес бяха поканени и родители, но малцина са откликнали. Разговорите и инициативите на педагозите обаче продължават, за да убедят колкото се може повече от семействата за важността да се прибегне към единствената доказана до момента защита срещу разпространението на коронавирус.

 

Ръководителят на ДКЦ „Пълмед“ д-р Екатерина Петкова, която имунизира преподавателите и служителите на градината, заяви, че сега е подходящият момент колкото се може повече хора да се ваксинират, докато новите случаи все още не са твърде много. В последните две седмици се забелязва трайна тенденция на покачване на броя на записващите се за имунизация. В момента има пълен избор от ваксини, като и четирите одобрени в Европа са налични.