EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Пловдив награди своите герои на доброто

Пловдив награди своите герои на доброто Пловдив награди своите герои на доброто Пловдив награди своите герои на доброто
Пловдив награди своите герои на доброто

КОНКУРСЪТ СЕ ПРОВЕДЕ ЗА ЮБИЛЕЙНИЯ ДЕСЕТИ ПЪТ


в. Марица, Пловдив  Стр. 6

24.6.2021

Със специално тържество в Цар-Симеоновата градина бяха връчени отличията от традиционния конкурс "Пловдив - град на доброто". Кампанията цели да поощри всички добри хора, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на обществото. Отличията бяха връчени в 4 категории. Призът за "Градско развитие заслужи собственичката на хотел и ресторант "Одеон Тони Симидчиева заради приноса й за съхранение на традициите. Д-р Атанас Гюлев, специалист УНГ в УМБАЛ "Пълмед , беше отличен в категория "Социална дейност . Лекарят е номиниран от свои благодарни пациенти.

Отличието в категория "Образователна дейност отиде при Тила Димитрова, създател на първия баскетболен отбор за младежи с увреждания. Наградата получи нейният съпруг, защото тя и в момента е със своя тим на състезание.


Анна Стайкова-Петерман беше наградена в категория "Добротворчество . Тя е създала свое формирование и по време на пандемията е оказвала психологическа и социална подкрепа на нуждаещите се. Голямата награда за Посланик на доброто заслужи Ласка Ненова, основател на Сдружение "БГ бъди активен .


Конкурсът се организира вече 10 години от Община Пловдив. По повод на юбилея в програмата се включиха младежка духова формация към Общински детски комплекс - Пловдив, както и Хорът на пловдивските момчета. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров, чието специално обръщение произнесе заместникът му Величко Родопски.
За 10-годишното партньорство на кампанията в търсене на най-добрия човек грамота от градоначалника получиха децата и учителите от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника.