EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Болнично настоятелство "Вяра, Надежда, Любов" с дарение на 9 старчески дома в 6 града за борба с C0VID-19

Болнично настоятелство Болнично настоятелство Болнично настоятелство
Болнично настоятелство

24 часа  Стр. 3

18.9.2021

 

"Убеден съм, че вие тук много добре осъзнавате какво е значението на християнската любов, защото в този дом тя се отобразява и в милосърдие, и в грижа за немощните, за болните. Тя се отобразява в облекчаване на болките и страданията - и душевни, и телесни". С тези думи и с молитва за здраве откри дарителската кампания в деня на Вяра, Надежда и Любов председателят на болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебни заведения в страната - "Булфарма", Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай в гр. Пловдив.

Настоятелството "Вяра, Надежда, Любов" към 6-те лечебни заведения - УМБАЛ "Софиямед", УМБАЛ "Пълмед", УМБАЛ "Здраве" - Пазарджик, МБАЛ "Здраве" - Велинград, МБАЛ "Проф. Д. Ранев", МБАЛ "Бургасмед", направи дарение на 9 дома за стари хора в 6 града и в с. Главиница, Пазарджишко, за борбата с COVID-19.

 

Даренията връчиха представители на 6-те лечебни заведения на управителите на столичните домове за пълнолетни лица с деменция в Княжево и за стари хора в Горна баня, на пловдивските домове за възрастни "Хармония" и "Св. Василий Велики", на бургаския "Цвета и Анка Върбанови". Във Велинград помощ получи Дом за възрастни хора "Ела"; в Пазарджик - Дом за възрастни хора "Гавраил Кръстевич", в Пещера - Дневеният център за пълнолетни лица с увреждания.

 

 

Подкрепата към настанените в домовете и персонала им включва индивидуален пакет за защита срещу COVID-19, съдържащ маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, осигурени от партньорите на инициативата - фирма "Булфарма"; еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма "Тео експрес", дезинфектанти за ръце с марката "Хювесепт" на фирма "Хювефарма".

В Пловдив при връчването на дарението присъства зам.-кметът Георги Тютюков, в Пазарджик - кметът Тодор Попов, във Велинград - кметът Костадин Коев, в Пещера - кметът Йордан Младенов.

 

С днешната благотворителна акция болничното настоятелство иска да изрази загрижеността и отговорността на 6-те лечебни заведения към предпазването на най-рисковата група - възрастните хора и тези, които се грижат за тях, по време на пика на четвъртата вълна от COVID-19. "Ние сме готови да се погрижим за тяхното здраве, ако имат нужда от нашата помощ, и сме готови да ваксинираме на място всеки желаещ", коментираха от мениджърските екипи на лечебните заведения.

Дарителските кампании на болничното настоятелство "Вяра, Надежда, Любов" ще продължат и през 2022 г.

 

То бе учредено през юли 2021 г. като независим посредник между пациентите и всяко лечебно заведение от групата на "Булфарма", както и между пациентите и държавата. Целта му е да насърчава инициативи в здравеопазването за по-добро задоволяване на обществените потребности от качествени медицински услуги.