EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Болнично настоятелство "Вяра, Надежда, Любов дари на 9 старчески дома в 6 града

Болнично настоятелство Болнично настоятелство Болнично настоятелство
Болнично настоятелство

в. Марица, Пловдив  Стр. 8

18.9.2021

 

"Убеден съм, че Вие тук много добре осъзнавате какво е значението на християнската любов, защото в този дом тя се отобразява и в милосърдие, и в грижа за немощните, за болните. Тя се отобразява в облекчаване на болките и страданията - и душевни и телесни".

С тези думи и с молитва за здраве откри дарителската кампания в Деня на Вяра, Надежда и Любов председателят на Болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебни заведения в страната - "Булфарма", Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай в Пловдив.

Настоятелството "Вяра, Надежда, Любов" към 6-те лечебни заведения - УМБАЛ "Софиямед", УМБАЛ "Пълмед", УМБАЛ "Здраве" - Пазарджик, МБАЛ "Здраве" - Велинград, МБАЛ "Проф. Д. Ранев", МБАЛ "Бургасмед", вчера направи дарение на 9 дома за стари хора в 6 града на страната и село Главиница за борбата c COVID-19.

Даренията бяха връчени на управителите на домовете. В София: Дом за пълнолетни лица с деменция в квартал "Княжево и Дом за стари хора "Горна баня"; в Пловдив: Домове за възрастни хора "Хармония" и "Св. Василий Велики"; в Бургас: "Цвета и Анка

Върбанови ; във Велинград: Дом за възрастни хора "Ела"; в Пазарджик: Дом за възрастни хора "Гавраил Кръстевич" и в село Главиница, Пазарджишка област; в град Пещера: Дневен център за пълнолетни лица с увреждания. Даренията бяха връчени от учредителите на настоятелството - управителите и представители на 6-те лечебни заведения и представители на Председателя на настоятелството.

Подкрепата към настанените в домовете и персонала им включва индивидуален пакет за защита срещу COVID-19, съдържащ така необходимите консумативи за предпазване - маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма. Те са осигурени от партньорите на инициативата - фирма "Булфарма", еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма "Тео експрес , дезинфектанти за ръце с марката "Хювесепт на фирма "Хювефарма .

В Пловдив дарението прие зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика г-н Георги Тютюков, който заяви: "Изказвам благодарности за вниманието, което болница "Пълмед прави към възрастните хора, и помощта, която оказват - ръка, която дава, не обеднява. Община Пловдив се грижи за над 160 потребители в Дома за възрастни хора "Свети Василий Велики и всяка една подкрепа е важна, за да можем заедно да направим техния живот по-добър, за да изкарат спокойно старините си .

В Пазарджик дарението от Митрополит Николай прие зам.-кметът г-н Тодор Попов, във Велинград кметът г-н Костадин Коев, в град Пещера - кметът г-н Йордан Младенов. В Бургас и София дарението бе прието от директорите и представителите на специализираните центрове за настаняване.

За кампанията на Болнично настоятелство "Вяра, Надежда, Любов" неговият председател Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай припомни думите на апостол Павел в посланието му до евреите:

"А благотворителността и щедростта не забравяйте, защото такива жертви са благоугодни Богу", а също и Библейските слова на Премъдрия Соломон: "Който прави добро дава на заем Господу и Той ще му отплати за неговото благодеяние".

"С днешната благотворителна акция на болничното настоятелство и с нашето участие в нея в качеството ни на учредители искаме да изразим загрижеността и отговорността на лечебните ни заведения към предпазването на най-рисковата група - възрастните хора, и тези, които се грижат за тях по време на пика на 4-тата вълна от COVID-19. Ние сме готови да се погрижим за тяхното здраве, ако имат нужда от нашата помощ, и имаме готовност да ваксинираме на място всеки желаещ", коментира мениджърският екип на 6-те лечебни заведения по време на събитията в градовете.

Дарителските кампании на Болнично настоятелство "Вяра, Надежда, Любов" ще продължат и през 2022 г. То бе учредено през юли 2021-ва като независим посредник между пациентите и всяко лечебно заведение от групата на "Булфарма" и пациентите, и държавата, като ще насърчава инициативи в областта на здравеопазването за по-добро задоволяване на обществените потребности от качествени медицински услуги.