EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Училище за бременни и родители на „Пълмед“

Училище за родители Училище за родители Училище за родители
Училище за родители

Училището за бременни и родители на УМБАЛ „Пълмед“ предоставя възможност на бъдещите майки и татковци за посещение на безплатни лекции със съвети на изявени специалисти в областта на акушер-гинекологията, неонатологията, педиатрията, анестезиологията за най-важните аспекти от бременността, раждането и отглеждането на новороденото.

 

ЛЕКТОРИ

Бъдещите родители имат възможността да коментират със специалистите и гост лекторите на училището, сред които са консултанти по кърмене, здравословно хранене и като цяло отглеждане на новороденото всички въпроси, свързани с живота на бебето до 1 годинка.

 

ПРАКТИЧЕСКИ ЛЕКЦИИ

В училището бъдещите майки ще научат различни техники за дишане и релаксация през различните етапи от родилния процес. Могат да се упражняват на практика и върху специална кукла бебе как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират.

 

ПАРТНЬОРИ
Партньори на безплатното училище са водещи, утвърдени марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки.

 

КОГА?

Всеки четвъртък от 14:00ч.

 

КЪДЕ?

Лекциите ще се провеждат в Конферентна зала „Хипократ“ на ет.1 в Блок А на УМБАЛ „Пълмед“.

 

Необходимо е желаещите да участват в курса да се запишат предварително на тел. 032 607300

 

Първата лекция в училището ще бъде посветена на темата „Нормална бременност: развитие, диагноза продължителност промени в майчиния организъм, женска консултация“. Бъдещите майки ще могат да я коментират с АГ специалиста от отделението в „Пълмед“ д-р Милен Карагеоргиев.

Фокус на втората лекция, на 14 март, ще бъде патологията на бременността – повръщане, предизвикано от бременност, хипертония, аборти, предтермично раждане и преносена бременност.

Актуална програма на безплатното Училище за бременни и родители на УМБАЛ „Пълмед“ е налична ТУК