EN
Back to top hospitalpulmed.bg

2 години Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов"

Болничното настоятелство към веригата лечебни заведения на „Булфарма“ – „Вяра, Надежда, Любов“ отбелязва 2 година от своето учредяване. Настоятелството, основано на 16-ти юли 2021г. бе създадено като  независим посредник между пациентите и всяко лечебно заведение от групата и пациентите и държавата, като насърчава инициативи в областта на социалната сфера и здравеопазването за по-добро задоволяване на обществените потребности от качествени медицински услуги. Неговата дейност е гарант за пациента за качествена медицинска услуга при спазване на всички стандарти за добра медицинска практика. 

 

За изминалата година то реализира 2 големи благотворителни инициативи с национален обхват.


Във връзка наводненията в селата в Карловско – Богдан, Каравелово и Слатина, болничното настоятелство “Вяра, Надежда, Любов“ съвместно с Пловдивска Митрополия и Министерство на земеделието организира благотворителна акция, която се проведе в село Каравелово на 22-ри ноември 2022г. Болничното настоятелство дари индивидуални пакети с лекарства, санитарни материали от първа необходимост, минерална вода и дезинфектанти на жителите на най-тежко пострадалите села. Благодарение на съдействието на служителите на Пловдивската епархия и духовници, още във вторник даренията започнаха да бъдат раздавани.  Дарение от „Вяра, Надежда, Любов“ получи и общинската болница в Карлово. Тя вече разполага с хирургична маса, за да може специалистите от лечебното заведение да предложат на жителите на града и околността съвременни възможности за провеждане на оперативното им лечение.

По време на събитието Пловдивска Митрополия и Министерство на земеделието дариха на всяко бедстващо семейство по 4м³ дърва за огрев.

От името на Пловдивска Митрополия дарението беше предадено лично от Пловдивския Митрополит Николай, който е и председател на болничното настоятелство към веригата лечебни заведения на „Булфарма -“Вяра, Надежда, Любов“.

Всички дарения бяха предоставени по предварителен списък, одобрен от Общинския съвет в Карлово на бедстващите семейства. Процесът по предоставянето им ще бъде контролиран и съблюдаван и от специални координатори, излъчени от Пловдивска митрополия.

 

 

Като продължение на благотворителната кампания за подкрепа на семейства от Карловско, засегнати от наводненията през септември, на 31-ви ноември 2022г, Пловдивският Митрополит Николай отслужи молебен за здраве пред чудотворната икона на Света Богородица „Златна ябълка“ в църквата “Св.Петка” в село Богдан.

 

 

Благотворителните акции на настоятелството предстоят и през 2023г.