EN
Back to top hospitalpulmed.bg

УМБАЛ „Пълмед“ на 1-во място сред частните болници в Южна България

Уважаеми пациенти, щастливи сме да споделим с Вас, че благодарение на Вашето доверие в медицинските ни екипи, УМБАЛ "Пълмед" за втора поредна година е на 1 -во място сред частните болници в Южна България по брой преминали пациенти за 2022г.

Така лечебното заведение се нарежда на 7-мо място сред болниците от цялата страна по извършена дейност през 2022г.

Благодарим Ви!

 

 

Университетските "Св. Георги", "Св. Марина" и "Софиямед" са отчели най-голяма дейност през изминалата година

 
www.zdrave.net
22.2.2023г.
 
 

В Пловдив, Варна и София са болниците с най-голяма дейност за изминалата 2022 г., като и трите лечебни заведения в челото на класацията са университетски.

 

Очаквано, най-голямата болница в страната – пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“, държи „първенството“ по преминали пациенти за миналата година. На второ място се нарежда варненската „Св. Марина“, а на трето – частната „Софиямед“.

 

В първата петица се класира още една частна болница – Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда, като пред нея, на четвърта позиция е единствената спешна болница у нас – УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

 

В топ 10 пък стоят още две частни болници – "Пълмед" и „Каспела“, които също са в Пловдив.

 

Сред 10-те най-посещавани лечебни заведения са и ВМА, плевенската УМБАЛ „Георги Странски”, както и столичната „Св. Иван Рилски”.

 

След първата десетка, но в топ 20 пък са лечебни заведения като старозагорската университетска „Проф. д-р Стоян Киркович“, столичната „Св. Анна“, УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ Бургас, УМБАЛ Пловдив, русенската УМБАЛ „Канев“, както и още четири частни болници – „Медика“, която също е в Русе, „Аджибадем Сити Клиник“, МБАЛ „Сърце и мозък“ и Уни Хоспитал в Панагюрище.

 

Всички лечебни заведения сред най-посещаваните 20 у нас са многопрофилни болници, по-голямата част от тях – университетски.

Ето и топ 20 на лечебните заведения и броя случаи по клинични пътеки, които са направили през 2022 г.:

Топ лечебни заведения по най-голяма обръщаемост на брой случаи по КП за месец на отчет за януари-декември 2022 г.  (дейност м. декември 2021 г. и м. 01-11.2022 г.)

 

Целият материал четете ТУК