EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Спешно отделение на УМБАЛ „Пълмед“ днес празнува 10-ия си рожден ден

Спешно приемно отделение на УМБАЛ „Пълмед“днес отбелязва 10-ия си рожден ден. Корпусът за бързо реагиране, както с любов и благодарност го наричат колеги и пациенти, е едно от най-динамичните звена на болницата с напрегнат график 24 часа седем дни в седмицата на пост в служба на пациентите.

 

За една декада през триажа на Спешното са преминали десетки хиляди пациенти в беда, в тежки състояния или след катастрофи, и са получили най-добрата помощ и грижа от задружния екип на отделението. Само през последния месец тук са потърсили първа помощ над 1500 пациенти в спешно състояние.

 

Днес настоящият екип от лекари, медицински сестри и санитари, заедно с колеги, работили в звеното през годините, се събраха на кратко тържество, за да отпразнуват своя общ празник.

 

Работим 365 дни в годината, на всички празници включително, изтъкна д-р Димитър Деликостадинов, началникът на Спешно приемно отделение на УМБАЛ „Пълмед“. Той благодари на своите колеги за всеотдайната грижа и човещината, която влагат в своята работа и им пожела да са здрави, те и техните близки, да имат семейно щастие, късметът да е вечен техен спътник, да се радват и в бъдеще на лични и професионални успехи.

 

Той покани всички присъстващи отново да се съберат след 5 години на тържество за 15-годишнината. Не пропусна да похвали и своите колеги от Детския неотложен кабинет, функциониращ в болницата от година и половина, чиито екип работи в много интензивно темпо в помощ на най-малките пациенти.

По време на импровизираното парти д-р Деликостадинов получи от своите колеги автентична грамота в рамка за най-добър началник. Признание, което искрено го трогна и развълнува.

 

И по време на празника, екипът непрекъснато обслужваше своите спешни пациенти – кой счупил ръка, кой контузил крак или получил травма на главата.

 

Скъпи колеги, от все сърце ви желаем здраве и лично щастие, и да постигате с лекота още много професионални успехи!