EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Пазарджишката болница търси лекари, сестри. 20 от болните в града 63-ма – медици

Половината от персонала на Интензивното отделение в Пазарджишката болница вече е заразен с коронавирус. Затова вместо да падне карантината, там тя беше удължена до събота.

БНТ, "По света и у нас"

14.5.2020

 

Стефан Мирев, областен управител на Пазарджик: През този период ще бъде извършена нова цялостна, крайна дезинфекция в отделението.

 

На помощ на медиците в Пазарджик идват лекари от други лечебни заведения. От Пловдив бяха изпратени двама анестезиолози.

 

Д-р Димитър Димитров, началник на Интензивно отделение, УМБАЛ "Пълмед" - Пловдив: Ние също много сме затруднени с персонала, но направихме реорганизация. Ще работим и до по-късно, но така ще помогнем на колегите да не се затваря една Окръжна болница.

 

 

Все по-голям е и проблемът с липсата на медицински сестри в Пазарджишката реанимация. Още една от тях е заболяла вчера.

 

Д-р Красимир Темнилов, изп. директор на МБАЛ - Пазарджик: Липсват и медицински сестри, тъй като някои, които са в пенсионна възраст, отказват да работят, като се страхуват. Очаквам от колегите от другите болници да командироват сестри, които да подпомогнат отделението, което обслужва цялата област - най-тежките случаи.

 

Ситуацията в отделението наложи и реорганизация на целия спешен прием в Пазарджик. Пациентите се насочват към други две частни болници в града и една в Панагюрище.

 

Д-р Фани Петрова, директор на РЗИ - Пазарджик: Разпределени са случаите и се разпределят съвместно с Центъра за спешна медицинска помощ, според патологията.

 

Общият брой на заразените с коронавирус в Пазарджик е 63-ма души. От тях над 20 са медицински лица.