EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Отделението по детски болести на УМБАЛ „Пълмед” отбелязва двоен празник

На 1 юни Отделението по детски болести на УМБАЛ „Пълмед” ще чества двоен празник - Международния ден на детето и своя 14-ти рожден ден. Затова този ден винаги се отбелязва тук с много радост, надежда, усмивки и подаръци за малките пациенти.

 

Днес отделението разполага с 44 легла в просторни стаи, оборудвани с модерни ергономични мебели и апаратура, включително ЕКГ монитори, перфузори, инхалатор, спирометър и пулсоксиметър.

 

Д-р Беатрис Саваджиян, пулмолог и педиатър в отделението, споделя, че в сравнение с 2009г., когато стартира структурата, легловата база се е удвоила и са създадени много удобства за малките пациенти, за придружаващите ги родители, за лекарите и за останалия  медицински персонал.  Непрекъснато се разширява и спектърът от специалности в лекарския екип и освен детски болести, детска пулмология, детска нефрология, скоро ще има и детска гастроентерология.

 

Старшата медицинска сестра на отделението Антония Славова е ангажирана пряко с организацията на партито, но иска програмата да остане изненада. Споменава само, че за децата ще има специално подготвена куклена постановка.

 

В първия ден на юни празнуват и специалистите педиатри и неонатолози, както и целият екип на Отделението  по неонатология  на университетската болница, в което се полагат компетентни грижи за новородените, а родителите получават първите практически препоръки за отглеждане на своята малка рожба. 

 

С грижа за здравето на малчуганите, от няколко месеца към Спешно отделение в „Пълмед“ функционира и целодневен Детски неотложен кабинет. Той е отворен седем дни в седмицата с работно време от 8 часа сутринта до 20 часа и осъществява прегледи при всички неотложни състояния, свързани с детските болести.

 

Честит празник на екипите на Детско отделение, на Отделението  по неонатология  и на Детския неотложен кабинет в „Пълмед”, както и на техните малки пациенти!