EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Изписаха семейство с коронавирус след 15-дневно интензивно лечение в Пловдив

Добра новина и от Пловдив. 58-годишна жена пребори инфекцията от КВ и вече е излекувана след 11 дни на апаратна вентилация. Пациентката е била в болница заедно със своя съпруг, който също е бил диагностициран с КВ19. И при двамата лечението е успешно, въпреки придружаващите им заболявания. Днес те бяха изписани от болницата и следващите 28 дни ще бъдат под домашна карантина.

 

БНТ, По света и у нас

25.4.2020

 

Двамата съпрузи са били приети на 9 април в болница "Пълмед", където жената работи като санитар.

Д-р Димитър Сотиров, анестезиолог и реаниматор в УМБАЛ "Пълмед": Тя е наша колежка, която работи в Спешното отделение, при първите симптоми, които тя е имала се е усетила и се е изолирала вкъщи.

Състоянието й обаче бързо се е влошило и жената е потърсила болнична помощ.

Д-р Димитър Сотиров, анестезиолог и реаниматор в УМБАЛ "Пълмед": Беше със задух като цяло, след около 24 часа може би се взе решение от екип на "Пълмед" тя да бъде интубирана поради влошаване на общото й състояние и дихателната недостатъчност.

62-годишният й мъж е бил на кислородна терапия. Двамата са лекувани с хлорохин и антибиотици. Въпреки придружаващите им заболявания- диабет и артериална хипертония, резултатът от лечението е успешен.

След два отрицателни PCR теста от днес Йорданка и Никола Гечеви вече отново заедно в дома си, след като дни наред са били разделени в болничните стаи.

Никола Гечев: Смилиха се над мене, вечер просто отвориха двете врати, така да я погледна, защто тя е нали в кома, спеше, а аз да я чакам там 10-11 дни е кошмар.

Йорданка Гечева: Аз извадих големия късмет и съм жива и здрава, малко съм отпаднала още, но съм жива и здрава и се радвам на внучето си, децата си и на мъжа си.

Никола Гечев: Всичко е добре, когато свършва добре.