EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Детско отделение на 15 години: Наш ангажимент е децата да получават най-добрата грижа

На 1 юни, когато отбелязваме Деня на детето, Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“ чества рожден ден - навършва 15 години. За този период в него са лекувани над 20 000 малки пациенти. Това е и една от първите структури в лечебното заведение, за което също тази година е  юбилейна.

 

Този път празникът се пада в почивен ден, но екипът на отделението е на своя пост в служба на децата. За хоспитализираните малки пациенти и техните родители екипът е подготвил мило тържество с музика, изненади и подаръци. За това са се погрижили приятели и партньорски фирми на отделението. Огромната торта е предоставена от Або фарма, като свои подаръци донесоха и Бебо, А-Дерма, Vedra International-Therasal, Omni-Biotic, TOPFER, Aptaclub, BioGaia, Зайо Байо. Лакомства, играчки и други подаръци изпратиха и Ewo Pharma, Nobel Pharma, семейство Соня и Георги Атанасови, NaturPharma, ресторант Д-р Шеф, БГ Лайн 2014 ЕООД, Грация СК ЕООД, Джерар ЕООД, Димитър Маджаров -2 ЕООД, Жоме 77 ООД, Белла България, Рожен -3, Рожен-1, Тета ЕООД, Фарма Трейд БГ, Млин-97 АД със солети Хрус-Хрус.

 

„На всички членове на своя екип пожелавам да са здрави, да са щастливи и все така всеотдайно и със сърце да помагат за лечението на нашите малки пациенти и да спазват нашия ангажимент децата да получават най-добрата грижа. Като колектив желанието ни е да продължим да растем и се развиваме най-вече с нови умения, знания, квалификации. В момента имаме специалисти по детска пулмология, детска нефрология, детска гастроентерология, детска хематология и този списък ще се разширява непрекъснато, като амбицията ни е всички млади колеги, да са с най-малко две специалности - обща педиатрия и тясна специалност“, каза д-р Таня Данева, началник  на Детското отделение на болницата.

 

През изминалите 15 години легловата база на отделението се е увеличила повече от два пъти. Много удобства бяха създадени за малките пациенти, за придружаващите ги родители, за лекарите и за останалия  медицински персонал.

 

Оборудвахме се с нова апаратура, което разшири възможностите ни за диагностика и лечение, като периодично правим ремонти и освежаване на помещенията, заяви д-р Данева.

 

Тя също похвали работата на открития през миналата година Детски неотложен кабинет към Спешното приемно отделение на медицинския комплекс. В него работят млади и амбициозни специалисти педиатри и това значително облекчи работата на екипите в нашето отделение, особено през почивните дни, изтъкна д-р Данева.