EN
Back to top hospitalpulmed.bg

ДКЦ "Пълмед" с нови тестове за специфични антитела за COVID-19

ДКЦ „Пълмед“ вече предлага на своите пациенти възможност  да изследват специфични антитела IgAIgM и IgG срещy SARS-COV-2 чрез нов вид тестове  по CLIA метод - хемилуминeсценция. И трите теста се извършват чрез вземане на венозна кръв, а резултатите се получават в рамките 1 ден.


Изследването за количествено определяне на IgA+IgG антитела представлява хемилуминесцентен имунологичен тест за определяне на специфични анти-S1 и анти-S2 антитела. Тестът е предназначен за идентифициране на антела, изработени в организма след прекарана COVID-19 инфекция или след поставяне на специфична ваксина, предоставяйки индикация за наличието(количество) и качеството им.

Тестът е подходящ да се проведе около 20 дни след преболедуване на инфекцията/поставяне на ваксина.

Чрез  тестът за антитела IgM може да разберете дали се установява начална остра фаза на инфекцията със SARS-COV-2 вирус и дали имунната Ви система реагира на инфекцията.  IgM антителата се образуват в организма средно 5-14 дни след инфектиране с вируса. Положителният резултат не означава текуща инфекция, но представлява имунна реакция на организма  след заразяването.

ДКЦ „Пълмед” предлага цялостно изследване на хуморалния имунен статус срещу SARS-COV-2 чрез едновременно изследване на IgA+IgM+IgG антитела, включени в общ пакет.

 
Пробовземането се осъществява от понеделник до петък в лаборатория по имунология и микробиология от 8:00 до 17:00ч. без предварително записване.


Пакетна цена:80лв.

Цена IgA:30лв.
Цена IgG:30лв.
Цена IgM:30лв.

 
*НЕ Е необходимо кръвната проба да се взема на гладно