СПЕШНА ПОМОЩ 032 607 369
EN
VIP профилактика Online Резултати
Back to top hospitalpulmed.bg

Безплатно изследване на костната плътност в УМБАЛ „Пълмед“

На 18, 19 и 20 март ще се проведе остеодензитометрично изследване с апарата OsteoSys SONOST 3000, който дава ориентировъчни резултати за промени в костната плътност.

Този апарат от ново поколение, дава възможност за провеждане на изследване във всички възрастови категории, изчисляване на индекса на телесната маса и последващо отчитане на костната плътност - при необходимост в отделението по Ревматология.

Остеопорозата е костно увреждане, характеризиращо се с нарушена здравина на костите, предразполагащо индивида към повишен риск от фрактури.

Когато се подложите на такова изследване, то може да покаже наличие на остеопороза, намалена костна плътнст, да определи има ли риск от фрактури, както и дали има ли ефект от до сега провеждано лечение.

Специалистите на болница „Пълмед“ припомнят, че остеопорозата засяга предимно жените, особено тези с крехка скелетна структура. За съжаление остеопорозата може да остане незабелязана в продължение на години и е  обявена за третото по значимост социално заболяване в света след сърдечно-съдовите и онкологичните заболявания.

Прегледите ще се провеждат от 09:00 до 17:00 часа само след предварително записан час на регистратурата на лечебното заведение. Противопоказания: не са подходящи за изследване пациенти с метални пластини в двата долни крайника.