EN
Back to top hospitalpulmed.bg

 „Светът на здравето“ гостува в „Пълмед“ – ползите и вредите от слънцето с доц.Янкова и епизод от „НЕ/зависимите“

На 31 март, в предаването „Светът на здравето“ по bTV два от сюжетите бяха представени дректно от УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив с участието на специалисти от лечебното заведение.

 

Авторът на предаването д-р Неделя Щонова се фокусира върху темата дали слънцето наистина е наш приятел и какво е значението за синтеза на витамин D, който играе ключова роля за изграждането и поддържането на здрави кости. Можем ли и как да използваме само позитивните страни на първите слънчеви лъчи разкрива доц. д-р Румяна Янкова, която е ръководител на Центъра по алергология и дерматология в медицински комплекс „Пълмед“.

 

Какви препоръки дава доц. Янкова можете да видите във видеото: 

 

Преди 6 години Николай Петров от Асеновград е изправен пред дилема – да се раздели с живота си, заради 5 фатални диагнози, до които го води алкохолът, или да спре употребата на психоактивни вещества. Той избира живота и започва лечение на зависимостта си. Още в началото на тази трансформация Ралица Стефанова проследи пътя на възстановяването му в риалити поредицата „НЕ/зависимите“. В настоящия епизод Ники и Рали са отново заедно в Пловдив. Ники първо е изследван в Клинична лаборатория на „Пълмед“ и след това е прегледан от д-р Никола Боянов, началник на Отделението по гастроентерология в болницата. Констатациите на специалиста са категорични – налице са съществени увреждания и е нужна трансплантация на черен дроб. Ники, който от шест години избира трудния път, приема и това предизвикателство.

 

„Животът ми се преобърна, когато чух прогнозата на д-р Боянов“, признава Ники след прегледа, но е твърдо решен да премине и през това изпитание, за да може да осъществи мечтите си.

 

Гледайте епизода на „НЕ/зависимите“ тук: