EN
Back to top hospitalpulmed.bg

"Пълмед" с целодневен детски неотложен кабинет

Прегледи се извършват и през уикенда без предварително записване на

Часове

 

в. Филтър 

15.02.2023г.

 

На територията на УМБАЛ "Пълмед" в Пловдив функционира целодневен Детски неотложен кабинет. Той работи от понеделник до неделя от 8:00 до 20:00ч. без предварително записване на часове. В кабинета се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с педиатричните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст. Към звеното, част от структурата на Спешното отделение на лечебното заведение, функционира манипулационна, където при необходимост могат да се приложат медикаменти - мускулно или венозно, както и да се провеждат инхалации.

 

В съседния корпус на медицинския комплекс, където се намира специализираният кабинет, е ситуирано и Детско отделение на УМБАЛ "Пълмед". При преценка от страна на екипа педиатри от кабинета болничното лечение може да започне своевременно.

 

"Кабинетът функционираше с намалено работно време още преди няколко месеца, но се радваме, че можем да предложим помощта си на родителите вече през целия ден. Благодарение на опита и медицинската експертиза на педиатрите, работещи в кабинета, ще осигурим на родителите висококвалифицирана помощ по различни направления в областта на педиатрията. Чрез колаборацията ни с екипа на Детското отделение на УМБАЛ "Пълмед" и останалите специалисти по детски болести в ДКЦ "Пълмед" можем да предложим на малките ни пациенти комплексна диагностика и извънболнично или болнично лечение", коментира екипът на специализирания Детски целодневен кабинет.