EN
Back to top hospitalpulmed.bg

УМБАЛ „Пълмед“ с целодневен Детски неотложен кабинет

УМБАЛ „Пълмед“ с целодневен Детски неотложен кабинет УМБАЛ „Пълмед“ с целодневен Детски неотложен кабинет УМБАЛ „Пълмед“ с целодневен Детски неотложен кабинет
УМБАЛ „Пълмед“ с целодневен Детски неотложен кабинет

Прегледи се извършват и през уикенда

 

Вестник Марица

13.2.2023

 

На територията на УМБАЛ „Пълмед“-гр. Пловдив функционира целодневен Детски неотложен кабинет. Той работи от понеделник до неделя от 8:00 до 20:00ч. без предварително записване на часове. В кабинета се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с педиатричните заболявания при деца от 0 до 18 годишна възраст. Към звеното, част от структурата на Спешно отделение на лечебното заведение, функционира манипулационна, където при необходимост могат да се приложат медикаменти – мускулно или венозно, както и да се провеждат инхалации.

В съседния корпус на медицинския комплекс, където се намира специализирания кабинет, е ситуирано и Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“. При преценка от страна на екипа педиатри от  кабинета, болничното лечение може да започне своевременно.

„Кабинетът функционираше с намалено работно време още преди няколко месеца, но се радваме, че можем да предложим помощта си на родителите вече през целия ден. Благодарение на опита и медицинската експертиза на педиатрите, работещи в кабинета, ще осигурим на родителите висококвалифиирана помощ по различни направления в областта на педиатрията. Чрез колаборацията ни с екипа на Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“ и останалите специалисти по детски болести в ДКЦ „Пълмед“, можем да предложим на малките ни пациенти комплексна диагностика и извънболнично или болнично лечение“, коментира екипът на специализирания детски целодневен кабинет.

Повече информация за Детски неотложен кабинет може да получите на

тел. 0892 222 952

*Кабинетът функционира без предварително записване на час