EN
Back to top hospitalpulmed.bg

През февруари УМБАЛ "Пълмед" с безплатни прегледи за мъже с еректилна дисфункция

През февруари УМБАЛ През февруари УМБАЛ През февруари УМБАЛ
През февруари УМБАЛ

Plovdiv24.bg

25.01.2023г.

 

Отделението по урология на  УМБАЛ „Пълмед“ продължава кампанията си с безплатните профилактични прегледи, като през февруари темата на акцията е „Еректилна дисфункция при мъже“. Ако еректилната дисфункция е налице три и повече месеца, е необходимо да се предприеме изясняване на причините и лечение, съветват специалистите от "Пълмед".

 

Безплатните прегледи ще се осъществяват от специалист уролог и ще се провеждат всеки работен ден от седмицата от 10:00ч. до 14:00ч. Желаещите да се възползват от безплатен преглед е необходимо предварително да запишат час на тел. 032 607 300 или през платформата Superdoc.bg.

 

Причините за еректилната дисфунция при мъже най–общо се разделят на органични и психични, като в групата на органичните причини се включват неврогенни, съдови, хормонални и анатомични фактори, посочва д-р Станимира Кодинова, началник на Отделението по урология в УМБАЛ „Пълмед“. Тя допълва, че в изследванията може да се намерят повишени стойности на кръвна захар, понижени стойности на тестостерон, промени в липидния профил, гликирания хемоглобин и пролактина.

 

 „През последните две години има  достатъчен брой съобщения  за възпаление на тестисите  и намаление на тестостерона след прекаран  COVID-19. Еректилната дисфункция може да се окаже първи сигнал за заболявания като захарен диабет, атеросклероза, артериална хипертония и други“, изтъква ръководителката на отделението.

 

От ноември до края на януари уролозите от „Пълмед“ извършваха безплатни прегледи, насочени към профилактика на рака на простатата.