EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Д-р Васил Йорданов, УМБАЛ "Пълмед": Вдъхновяващият пример на баща ми бе решаващ да избера лекарската професия

Д-р Васил Йорданов, УМБАЛ Д-р Васил Йорданов, УМБАЛ Д-р Васил Йорданов, УМБАЛ
Д-р Васил Йорданов, УМБАЛ Д-р Васил Йорданов, УМБАЛ Д-р Васил Йорданов, УМБАЛ
Д-р Васил Йорданов, УМБАЛ

Plovdiv24.bg

12.05.2023г.

 

 Древногръцката поговорка „Какъвто бащата, такъв и синът“ има  специален смисъл в семейството на д-р Боян Йорданов, когато преди 10 години синът му Васил решава да кандидатства медицина и да се посвети на лекарската професия. Прави го въпреки предупреждението на татко му, че да си доктор е времеотнемаща професия, на която трябва да се посветиш изцяло, че ще има по-малко време и за себе си, и за семейството си.

 

„Все пак се радвам, че това е единственото нещо за което не го послушах, въпреки че в началото се опита да ме разубеди“, казва с гордост д-р Васил Йорданов, който сега е специализант в Отделението по ушно-носно-гърлени болести на УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив. Той признава, че да си син на изтъкнат лекар е привилегия, но и голяма отговорност.

 

Д-р Боян Йорданов, специалист с над 30-годишен опит, оглавява Отделението по ушно-носно-гърлени болести в Медицинска структура „Здраве“ – Пазарджик. Той е търсен и обичан от пациентите в региона, а свидетелство за това е фактът, че винаги има чакащи хора пред кабинета му.

 

„Той е лекар с подход, безспорен опит, напълно отдаден на професията си и най-важното - добър човек. За мен е вдъхновяващ  пример за подражание и в професията, и в живота“, описва го синът му с кратък щрих.

 

Младият лекар, който преглежда и на кабинет в „Здраве“ - Пазарджик, където всъщност работи баща му, обяснява, че за него опитът на татко му като дългогодишен УНГ специалист е неоценим, особено сега, в първите стъпки в специалността.  Немалко пъти съм се допитвал до него за различни казуси с пациенти, техники на работа, а и той също ми изпраща пациенти в болница „Пълмед“ в Пловдив, където възможностите за лечение и диагностика са по-комплексни, споделя Васил, като допълва, че това създава и добра възможност за колаборация между двете отделения, които са част от семейството лечебни заведения на „Булфарма”.

 

„За съжаление, в извънработна среда имаме все по-малко време един за друг, а и основно работим в различни градове“, казва Васил.  В редките моменти когато са заедно, бащата и синът обичат да гледат спорт.  Имат един и същ любим футболен отбор. От две години планират да вземат отпуск по едно и също време и да прекарат заедно почивка в планината, но засега графиците им се разминават.