EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Детското отделение на УМБАЛ „Пълмед” отбелязва двоен празник

Детското отделение на УМБАЛ „Пълмед” отбелязва двоен празник Детското отделение на УМБАЛ „Пълмед” отбелязва двоен празник Детското отделение на УМБАЛ „Пълмед” отбелязва двоен празник
Детското отделение на УМБАЛ „Пълмед” отбелязва двоен празник

ЗдравеНет

31.05.2023г.

 

На 1 юни Отделението по детски болести на УМБАЛ „Пълмед” ще чества двоен празник - Международния ден на детето и своя 14-ти рожден ден. Затова този ден винаги се отбелязва тук с много радост, надежда, усмивки и подаръци за малките пациенти, съобщават от лечебното заведение.

 

Днес отделението разполага с 44 легла в просторни стаи, оборудвани с модерни ергономични мебели и апаратура, включително ЕКГ монитори, перфузори, инхалатор, спирометър и пулсоксиметър.

 

Д-р Беатрис Саваджиян, пулмолог и педиатър в отделението, споделя, че в сравнение с 2009г., когато стартира структурата, легловата база се е удвоила и са създадени много удобства за малките пациенти, за придружаващите ги родители, за лекарите и за останалия  медицински персонал.  Непрекъснато се разширява и спектърът от специалности в лекарския екип и освен детски болести, детска пулмология, детска нефрология, скоро ще има и детска гастроентерология.

 

Старшата медицинска сестра на отделението Антония Славова е ангажирана пряко с организацията на партито, но иска програмата да остане изненада. Споменава само, че за децата ще има специално подготвена куклена постановка.

 

В първия ден на юни празнуват и специалистите педиатри и неонатолози, както и целият екип на Отделението  по неонатология  на университетската болница, в което се полагат компетентни грижи за новородените, а родителите получават тук практически препоръки за отглеждане на своята малка рожба.

 

С грижа за здравето на малчуганите, от няколко месеца към Спешно отделение в „Пълмед“ функционира и целодневен Детски неотложен кабинет. Той е отворен седем дни в седмицата с работно време от 8 часа сутринта до 20 часа и осъществява прегледи при всички неотложни състояния, свързани с педиатричните заболявания, допълват от болницата.

 

Честит празник на екипите на Детско отделение, на Отделението по неонатология  и на Детския неотложен кабинет в „Пълмед”, както и на техните малки пациенти!