EN
Back to top hospitalpulmed.bg

АГ и неонатолози от "Пълмед" с поздрав към колегите си в страната по случай Бабинден

АГ и неонатолози от АГ и неонатолози от АГ и неонатолози от
АГ и неонатолози от

Plovdiv24.bg

21.01.2023г.

 

 

Честит празник на родилната помощ на екипа на АГ отделението на УМБАЛ "Пълмед“ с благодарност към всеки лекар, специалист, акушерка, санитар, административен сътрудник, които през годините "градиха“ структура ни. Вие донесохте радост и топлина на стотици семейства, устояхте на всички професионални и лични предизвикателства и бяхте достатъчно търпеливи да предадете знанията, опита и ентусиазма си на младите колеги, които избраха нас за старта на своя професионален път".

 

С тези думи по случай Деня на родилната помощ -по известен като Бабинден, поздравления и благодарност към екипа на АГ отделението на УМБАЛ "Пълмед“ отправиха началника на структурата д-р Спас Патишанов и старшата акушерка Ивана Петкова. Те благодариха на екипа си и за доверието и приемствеността.

 

" Благодарим Ви, че винаги бяхме и ще сме сплотени в името на новия живот и че сме заедно рамо до рамо в мисията ни да помагаме на жените на България да станат майки!. Честит професионален празник. Бъдете здрави!“, поздравява старшата акушерка Ивана Петкова екипа.

 

Началникът на АГ отделението в "Пълмед“ д-р Спас Патишанов не пропусна да поздрави и всички акушер-гинеколози в страната:

 

"На всички колеги мога да пожелая много здраве за тях и за техните пациенти, защото ние Акушер-гинеколозите сме едни от малкото лекари, полагащи грижи и за здрави пациенти, а именно бременните жени и техните бъдещи рожби. Затова им желая много и здрави пациентки и да бъдат все така всеотдайни в грижите си за даващите нов живот. Желая им една по-спокойна година, след последните, които бяха доста напрегнати заради Covid пандемията. Безпроблемни бременности и леки раждания на тези, които очакват чудото на новия живот“.

 

Д-р Мария Търнева, началник на Отделението по неонатология в лечебното заведение също не пропусна да поздрави екипа си, и всички празнуващи Бабинден нейни колеги:

 

"Винаги съм казвала, че неонатолозите сме щастливи хора, защото работим с Живота. Чувството да дадеш на едно беззащитно бебе шанс за живот в рамките на първите му минути, е велико. Това да го предадеш в ръцете на майка му, е също толкова вълнуващо. На колегите желая заедно с това щастие да чувстват и удовлетвореността от професията си, да бъдат здрави, да покоряват върховете на неонатологията, за да могат и за в бъдеще да даряват щастие на семействата на България“, коментира тя.

 

Ръководството на лечебното заведение също поздравява екипите на АГ и Неонатологичното отделение на болницата като им пожелава здраве и успехи, а на пациентките им – вяра, надежда, любов и здрави бебенца!