EN
Back to top hospitalpulmed.bg

По 100 души се боцкат в денонощния ваксинационен кабинет в Пловдив

По 100 души на ден от област Пловдив се боцкат срещу COVID-19 в денонощния ваксинационен кабинет в Пловдив, който се намира в „Пълмед“, след като масовата имунизация беше възобновена в петък. Тя беше спряна заради проверки за безопасността на оксфордската ваксина. 

 

https://www.marica.bg/index.php/tema-v-razvitie/covid-19/po-100-dushi-se-bockat-v-denonoshtniq-vaksinacionen-kabinet-v-plovdiv

21.3.2021

 

Имунизирането се възстанови без сериозни опашки, но интересът, оказва се, не е намалял. Вероятно това се дължи на факта, че повечето от пловдивчани си запазват час чрез електронната система. Тези, които не са го направили, могат да отидат директно в пунктовете, където се поставят игли. Три са имунизационните центрове в Пловдив, в които желаещите могат да се регистрират през електронния регистър. Това са  кабинетите в университетските болници „Свети Георги”, „Пълмед” и „Каспела”. И в трите лечебни заведения обаче свободните часове са заети за седмица напред, показва проверка на „Марица“ в е-регистъра. 

 

В денонощния имунизационен кабинет през първите два дни след възстановяването на имунизациите са ваксинирани около 200 души. В сутрешните часове на неделния ден пък тези, които са си поставили дозата на Астра Зенека, са 30. Записани в регистъра за деня са около 100 души, като не е изключено да се появят и такива, които не са си запазили час. Най-голям наплив имало в обедните часове.


„Дори от София ми се обадиха познати дали могат да ги ваксинирам. Имаме и такива, които са чакали преди и сме ги върнали заради временното спиране на ваксината“, коментира д-р Екатерина Петкова, която е управител на ДКЦ „Пълмед“. По думите й от старта на масовата ваксинация до момента интерес се наблюдавал и от страна на младите и чужденците.  Най-младият, който се е имунизирал, е на 18 години, а най-възрастният на 97 години.