EN
Back to top hospitalpulmed.bg

"Пълмед" със специално пано в Изложбата „Медицина с традиции“ на вестник "Марица"

Кои са пионерите на модерната медицина под тепетата и как са изглеждали първите болници. Това ще покаже новата изложба от поредицата на ИК „Марица“ и „Хермес Медия“ - „Пловдив през годините“. Тя вече е разположена на Римския стадион и днес бе официално открита от Кметът на Пловдив Здравко Димитров, Руси Чернев, главен редактор на вестник "Марица" и Русана Пашова, директор реклама на "Хермес Медиа". 

 

Посетителите могат да видят 20 пана за първите лечебници, първите и изявени лекари и строители на болници, написали историята на медицината в Пловдив. Изложбата отделя достойно място и на изтъкнатите лекарски фамилии, превърнали се във важна част от живота на хилядолетния град.

 

УМБАЛ "Пълмед" е официален партньор на изложбата, а в нея пловдивчани ще видят и специално пано за историята на медицинския комплекс от създаването му през 2009г. до днес.

 

Сред гостите, които видяха експозицията, бяха медици, зам.-кметът Пламен Панов, председателят на Общинския съвет Александър  Държиков, кметът на район "Централен" Георги Стаменов. 

 

Със специално обръщение по време на откриването се включи и д-р Цветанка Лепарова, управител на УМБАЛ "Пълмед", която благодари за привилегията и удоволствието медицинския комплекс да е част от кампания:

 

„Макар медицинският ни комплекс да е открит преди 11г. считам, че това е едно съвременно лечебно заведение, което вече успява да създава и надгражда Медицината с традиции на нашия град, тъй като Пловдив и кадрите на нашия медицински университет са на изключителна висота. Не трябва да забравяме, че всяка болница, в която колегите ни намират поле за своето развитие е от изключително значение за нейния успех, и искрено се надявам, че „Пълмед“ е една от тези болници. Считам, че чрез кампанията на вестник „Марица“ и всекидневната работа на всички лекари, нашите съграждани ще успеят да оценят по достойнство труда на всеки един медик в едно такова трудно време.

 

Повече за кампанията вижте ТУК