Отделение по Медицинска онкология 2

Отделението по Медицинска онкология 2 в УМБАЛ „Пълмед“ е модерно оборудвано, покриващо високите стандарти на университетска болница. То разполага с 23 легла и осигурява спокойна и комфортна обстановка за пациентите, провеждащи лечение или изследване на злокачествени заболявания. Осигурява възможност за настаняване на придружители при нужда.

 

За лечението, здравето и сигурността на пациентите се грижи изключително опитен медицински екип – лекари, медицински сестри, санитари и технически секретари.

 

Провежда се лечение на солидни тумори на млечна жлеза, бял дроб, дебело черво, панкреас,стомах, черен дроб и жлъчни пътища, пикочен мехур, мъжка и женска полова система, глава и шия, ЦНС и др.

 

Терапията е в съответствие с приетите терапевтични схеми, съобразно световния и националния стандарт по медицинска онкология, като се използват всички утвърдени в онкологичната практика медикаменти. Прилага се терапия от последно поколение: прицелна терапия, имунотерапия, лекарствени конюгати, ендокринна терапия, ваксинопрофилактика.

При показания се прилагат инвазивни процедури на гръден кош, корем, пикочна система.

Персоналът е квалифициран да работи със системи за централен венозен достъп (порт).

 

На всеки един етап от лечебно-диагностичния процес се полагат постоянни усилия за осигуряване на максимално добро качество на живот на болните. За тази цел в отделението освен високото качество на обслужване от персонала са създадени и максимално добри условия за настаняване.

 

Болничните стаи са светли и просторни, оборудвани са с централна климатизация, кабелна телевизия и с отделни санитарни възли и бани. Във всички помещения на територията на отделението се поддържа безупречна хигиена.

 

Всички легла са с електрически управляеми механизми за настройка на наклон, което осигурява индивидуален комфорт на всеки отделен пациент. На болните се предоставя разнообразна храна за целия престой.

 

Лечението по амбулаторни процедури се провежда в зала Дневен стационар с 10 места, снабдени с комфортни инфузионни столове. Помещението осигурява тиха и спокойна обстановка, като за релаксиращ ефект е инсталирано специално таванно осветление.

 

Създаването на доверие между пациента и медицинския екип е в основата за постигане на добри лечебни резултати. Посланието на медицинския екип към пациентите е, че в негово лице те винаги имат своите най-верни поддръжници. Нашите пациенти могат да разчитат на медицински грижи в отделението не само в периода на активното си лечение, но и на всеки етап от борбата им с рака.

 

Отделението по медицинска онкология 2 е място, където се прилагат високите медицински стандарти  в комфортна обстановка и с изградено доверие между пациенти и медицински специалисти.

 

В отделението се провежда лечение по клинична пътека N:240.0; 241.3 и 241.5 в стационар и по амбулаторни процедури  № 5, 6, 7, 8, 38.

 

За връзка с отделението, тел.: 0893 333 740 (от 08:00 до 16:00ч.)