EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Лекари и акушерки от УМБАЛ „Пълмед“ със сертификати за консултанти по кърмене

Лекари и акушерки от отделенията по Акушерство и Гинекология, Неонатология и Ендокринология и болести на обмяната преминаха обучение за консултанти по Кърмене от НАПК.

Успешно премината програма, част от процеса по сертифициране, дава възможност на екипа да усъвършенства уменията си за общуване и консултиране на току що станалите майки жени и да им помогне по най-добрия начин да преодолеят трудностите в кърмаческия период. В програмата са силно застъпени и темите за кърмене и хранене на недоносени бебенца, както и на близнаци и многознаци и на деца със специални нужди.

 


В обучителната програма се включиха акушерки, лекари по акушеро-гинекология, неонатология, както и по ендокринология и болести на обмяната. За да има добро начало и успеваемост на кърменето, е от съществено значение да се постигне хармония между желанието за кърмене, физическото здраве и хормоналният баланс на родилката. Много важен е и периодът на адаптация на новороденото и правилното проследяване на неговото състояние.

 

„Благодарим на Националната Асоциация „Подкрепа за кърмене“ и Националния комитет за кърмене, че дават възможност за подобно обучение на медицинския персонал. Стремежът ни е бил винаги да усъвършенстваме и надграждаме професионалната си квалификация чрез специализирани курсове в помощ на майките и най-вече на децата на България. Част от колегите в структурата ни ще продължат обучението си за международна квалификация с цел да бъдат по-полезни на бъдещите и настоящи родилки в Отделението по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Пълмед“. В близко бъдеще ще организираме разнообразни активности в подкрепа на кърменето", коментират от екипа на „Пълмед“.