EN
Back to top hospitalpulmed.bg

Историята на "Пълмед" като част от Медицината с традиции на Пловдив

Специално пано за историята на медицинския комплекс "Пълмед" от създаването му през 2009г. до днес е част от изложбата "Медицина с традиции", която бе официално открита вчера от кмета на града Здравко Димитров и организаторите на кампанията от ИК „Марица“ и „Хермес Медия“.


На Джумаята в града са разположени общо 20 пана, пред които десетки жители и гости на града могат да се спират, за да разгледат. Те разказват за първите лечебници, изявени лекари и строители на болници, които са написали историята на медицината в града под тепетата.

За мотивацията на медицински комплекс "Пълмед" да се присъедини към изложбата и да подкрепи като официален партньор кампанията, повече разказва д-р Цветанка Лепарова, управител на УМБАЛ "Пълмед" във видеото.


„Макар медицинският ни комплекс да е открит преди 11г. считам, че това е едно съвременно лечебно заведение, което вече успява да създава и надгражда Медицината с традиции на нашия град, тъй като Пловдив и кадрите на нашия медицински университет са на изключителна висота. Не трябва да забравяме, че всяка болница, в която колегите ни намират поле за своето развитие е от изключително значение за нейния успех, и искрено се надявам, че „Пълмед“ е една от тези болници. Считам, че чрез кампанията на вестник „Марица“ и всекидневната работа на всички лекари, нашите съграждани ще успеят да оценят по достойнство труда на всеки един медик в едно такова трудно време", каза по време на откриването на изложбата д-р Лепарова.